Χτυπάει το κινητό σου και η πρώτη σου σκέψη είναι “ωχ ποιος είναι τώρα”; Τρέμεις στην σκέψη ότι θα πρέπει να σηκώσεις το τηλέφωνο και να μιλήσεις σε κάποιον; Αν σου συμβαίνει κάτι τέτοιο τότε είναι πολύ πιθανό ότι το κινητό σου, σου προκαλεί στρες.
Θα αναρωτηθείς -και δικαίως- πως είναι δυνατόν να σε αγχώνει το ίδιο σου το κινητό και αν όντως συμβαίνει, πως μπορείς να το καταλάβεις. Και εφόσον καταλάβεις ότι κάτι πάει λάθος, πως θα το αντιμετωπίσεις; Παρακάτω καταγράφονται οχτώ σημάδια που υποδηλώνουν ότι το τηλέφωνο σου σε στρεσάρει.
Πως να καταλάβεις ότι το κινητό σε στρεσάρει
Αφήνεις την κλήση να χτυπάει μέχρι να τελειώσει
Δεν έχει σημασία αν σε παίρνει κάποιος φίλος, σύντροφος, η μαμά σου ή κάποιος άσχετος! Πανικοβάλλεσαι μόνο και μόνο στη σκέψη ότι κάποιος σου τηλεφωνεί, αλλά δε θέλεις στην πραγματικότητα να απαντήσεις. Επιπλέον, σε βασανίζει η σκέψη ότι μπορεί να είναι κάτι σημαντικό και κάπως έτσι μέχρι να αποφασίσεις, χάνεις την κλήση.
Ξαφνικά για μια στιγμή νιώθεις ηρεμία μιας και επιτέλους σταμάτησε να χτυπάει το κινητό σου τηλέφωνο. Μετά, όμως, ξεκινάς να σκέφτεσαι ότι μπορεί όντως να ήταν κάτι σημαντικό και ότι το τηλέφωνο θα ξαναχτυπήσει. Και κάπως έτσι επανέρχεται ο πανικός.
Πάντα περιμένεις για να καλέσεις πίσω
Είναι στιγμές που ξέρεις ότι το να στείλεις μήνυμα δεν είναι αρκετό και ότι πρέπει αναγκαστικά να καλέσεις αυτόν που σε έπαιρνε πριν από λίγο τηλέφωνο. Η σκέψη ότι θα πρέπει τουλάχιστον για τα επόμενα 5 λεπτά να μιλήσεις στο τηλέφωνο σε στρεσάρει και σε εκνευρίζει.
Μερικές φορές η άρνηση σου είναι τόσο έντονη που περιμένεις να περάσει καμιά ώρα μέχρι να καλέσεις πίσω και αν το κάνεις, θα είναι γιατί πρέπει και όχι γιατί το θέλεις!
Βρίσκεις πάντα δικαιολογία γιατί έχασες την κλήση
Πάντα, μα πάντα, βρίσκεις μια δικαιολογία να πεις γιατί δεν πρόλαβες την κλήση. Βέβαια, να μην στο χαλάσω αλλά ανακυκλώνεις τις ίδιες δικαιολογίες. Κοιμόμουν, είχα δουλειά, δεν το άκουσα. Λες ψέματα και το ξέρεις κι εσύ και ο περίγυρος σου, μιας και το κινητό σου είναι σχεδόν η προέκταση του χεριού σου.
Βάζεις πάντα τον ήχο κλήσης στο αθόρυβο
Ναι, όταν είσαι έξω σε ραντεβού ή είσαι στη δουλειά, τότε είναι λογικό να βάζεις το κινητό σου στο αθόρυβο, μιας και δεν είναι ευγενικό ούτε να χτυπάει αλλά ούτε και να απαντήσεις. Στην δικιά σου περίπτωση, όμως, είναι ένας τρόπος που σε βοηθάει να αγνοήσεις την κλήση.
Βάζοντας το στο αθόρυβο σου προκαλεί την ψευδαίσθηση ότι δεν χτύπησε ποτέ, καθώς επίσης και τη δικαιολογία ότι δεν το άκουσες γιατί μπήκε στο αθόρυβο. Επιπλέον, κάνοντας την κίνηση να το βάλεις στο αθόρυβο όταν είσαι με φίλους – όπου δεν σου απαγορεύει κάποιος να απαντήσεις- φαίνεται ότι πρώτον απολαμβάνεις την παρέα και δεύτερον αποφεύγεις να φανεί ότι υπάρχει κάποιος λόγος που αφήνεις το κινητό σου και χτυπάει.
Η λίστα με τις αναπάντητες κλήσεις είναι τεράστια
Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι στη λίστα με τις κλήσεις έχουν περισσότερες απαντημένες κλήσεις από ότι αναπάντητες, στο δικό σου smartphone γίνεται το σώσε από αναπάντητες.
Στην περίπτωση που το κινητό σου προκαλεί στρες, η λίστα με τις αναπάντητες κλήσεις όχι απλά είναι τεραστία, αλλά και το να βρεις έστω μια απαντημένη κλήση είναι εξαιρετικά σπάνιο. Το γεγονός αυτό σε κάνει να νιώθεις άσχημα, οπότε και ανά διαστήματα διαγράφεις κάποιες από τις αναπάντητες για να νιώσεις κάπως καλύτερα με τον εαυτό σου- σε κοροϊδεύεις, κοινώς.
Οι φίλοι σου γκρινιάζουν που δεν απαντάς στις κλήσεις τους
Το θέμα σου αυτό είναι τόσο έντονο που έχει αρχίσει να εκνευρίζει και τους ίδιους σου τους φίλους. Κάθε φορά που σε παίρνουν τηλέφωνο εσύ δεν απαντάς και επιπλέον δεν ασχολείσαι με το να τους πάρεις πίσω, παρά μόνο αν είναι απόλυτη ανάγκη.
Φυσικά και κάθε φορά τους ζητάς συγγνώμη, την οποία ποτέ δεν εννοείς πραγματικά, αφού προτιμάς να μην το σηκώνεις, από το να σε πιάνει αμόκ κάθε φορά που μιλάς.
Το CallerID είναι φίλος σου
Το στρες που σου προκαλούν οι κλήσεις του κινητού σου είναι τόσο μεγάλο που πλέον δε ζεις χωρίς αναγνώριση κλήσης. Για την ακρίβεια αναρωτιέσαι κιόλας πως κατάφερνες τόσο καιρό να αντιμετωπίζεις το άγχος σου χωρίς CallerID. Όχι ότι αν δεις ότι είναι κάποιο σημαντικό άτομο θα σηκώσεις το τηλέφωνο, αλλά ξέροντας ποιος σου τηλεφώνησε θα μπορέσεις να κατασκευάσεις την κατάλληλη δικαιολογία για μετά.
Επιλέγεις πάντα να στέλνεις μήνυμα και όχι να τηλεφωνείς
Τέλος, αν το τηλέφωνο σου σου προκαλεί άγχος, τότε σίγουρα ο τρόπος που επιλέγεις πάντα για να επικοινωνήσεις με τους άλλους είναι τα μηνύματα.
Σου φαίνεται η πιο εύκολη και η λιγότερο επώδυνη λύση. Με γραπτό μήνυμα απαντάς ακόμα και για να δικαιολογηθείς για την χαμένη κλήση. Πραγματικά είσαι ευγνώμων που μια από τις βασικές λειτουργίες του κινητού είναι πλέον η δυνατότητα να στέλνεις μηνύματα!