Όσο πιο πολύ ταξιδέψεις τόσες πιο πολλές διαφορές θα ανακαλύψεις πως υπάρχουν, από χώρα σε χώρα και από τόπο σε τόπο, ακόμη και στην φύση. Σίγουρα θα έχεις δει κόκκινες, ροζ, μαύρες και φυσικά λευκές παραλίες που ξεχωρίζουν για το εντυπωσιακό και τόσο ασυνήθιστο χρώμα τους, το οποίο εμείς στην Ελλάδα το βλέπουμε μόνο στις ταινίες.
Βέβαια, επειδή έτσι έχουμε συνηθίσει εμείς δεν σημαίνει πως παντού η άμμος είναι χρυσή και εκείνη είναι που αλλάζει το χρώμα. Η άμμος λοιπόν, αποτελείται από κοράλλια και πέτρες που έχουν διαλυθεί από τα κύματα. Στην συνέχεια, μπορείς να δεις 6 διαφορετικά παραδείγματα από όλο τον κόσμο, καθώς επίσης να ρίξεις μια κοντινή ματιά και στην άμμο που έχουν!
Δες επίσης: Οι 20 πιο όμορφες παραλίες του κόσμου!
6 Παραλίες του κόσμου με διαφορετικό χρώμα
Χαβάη
Για την Χαβάη και την μαύρη της άμμο, είχε γίνει μια έρευνα από το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Τζόρτζια, της οποίας το πόρισμα ήταν πως το μαύρο της χρώμα προήλθε από τα ηφαιστειακά πετρώματα.
Μάουι
Tο Μάουι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης και η αμμουδιά του έχει μαύρες, αλλά και καφέ – κόκκινες πέτρες, οι οποίες έχουν πάρει αυτή την απόχρωση από τη διαδικασία της οξείδωσης.
Βερμούδες
Τα νησιά των Βερμούδων φημίζονται για τις λευκές τους παραλίες. Από που προέρχεται όμως το χρώμα αυτό; Κρατιέσαι; Αποτελείται από ανθρακικό ασβέστιο, το οποίο ως γνωστόν είναι το υλικό με το οποίο είναι φτιαγμένα τα κόκαλα μας. Οπότε, μαζί με τα κοράλλια και τα φύκια, υπάρχουν και τριμμένα οστά από θαλάσσια ζώα.
Μαρόκο
Εδώ τώρα, έπειτα από έρευνες που έγιναν στην Καζαμπλάνκαν, ανακάλυψαν πως αυτό το πλούσιο πορτοκαλί χρώμα προέρχεται από τα κελύφη διάφορα μαλάκια, σε συνδυασμό με το χρώμα από τα κοράλλια.
Ανταρκτική
Η άμμος που βρίσκεται στην Ανταρκτική, είναι πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη και δεν περιέχει σχεδόν καθόλου λευκό χρώμα που θα περιμέναμε και λόγω των παγόβουνων και αυτό επειδή έχει έλλειψη του ορυκτού χαλαζία.
Κόλπος Τσέζαπικ, Βιρτζίνια
Τέλος, αυτό είναι και το χρώμα που είμαστε συνηθισμένοι να συναντάμε, το ανοιχτό καφέ που κάνει την αμμουδιά χρυσαφένια. Αποτελείται λοιπόν από χαλαζία και γι αυτόν τον λόγο παρά την οξείδωση δεν μοιάζει με το χρώμα από το Μάουι.