Και μόνο που ακούμε για σύνορα χωρών το μυαλό μας πηγαίνει απευθείας σε υψωμένα τείχη, συρματόπλεγμα και αυστηρό έλεγχο από οπλισμένους ειδικούς φρουρούς, που συνοδεύονται από καλά εκπαιδευμένους σκύλους.
Κάπως έτσι μας τα έχουν παρουσιάσει τα πράγματα οι ταινίες που βλέπουμε, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι τέτοιες είναι ο συνθήκες που θα συναντήσεις σε όλες τις χώρες, όταν θα θελήσεις να μεταβείς σε μια άλλη γειτονική. Εκτός, προφανώς, κι αν μιλάμε για τις πιο επικίνδυνες χώρες του κόσμου.
Υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδείγματα χωρών που δεν έχουν και πολλά να χωρίσουν μεταξύ τους κι έτσι τα σύνορα τους μόνο ψυχρά και τρομακτικά δεν θα μπορούσαμε να τα πούμε. Αντιθέτως, έχουν κάτι το μοναδικό, ενώ σε πολλές από αυτές τις περίεργες περιπτώσεις μπορεί να έχεις κάνει ένα επιπλέον βήμα και να έχεις περάσει σε άλλη χώρα χωρίς καν να το καταλάβεις!
Σου φαίνεται εξωπραγματικό; Τα παραδείγματα που ακολουθούν σίγουρα θα καταφέρουν να αλλάξουν την εικόνα που έχεις στο μυαλό σου για το πως μοιάζουν τα σύνορα των κρατών!
Σύνορα χωρών που δεν θα περίμενες να δεις!
Σύνορα Κίνας – Μογγολίας
Μάντεψε ποιο είναι το σημείο που χωρίζονται αυτές οι δύο χώρες! Bingo! Ακριβώς εκεί που ενώνονται οι δύο δεινόσαυροι που φιλιούνται. Να και δύο χώρες που έχουν λογικά σαν σύνθημα το “Αγάπη μόνο”.
Σύνορα Βραζιλίας – Ουρουγουάης
Εδώ τώρα η Βραζιλία με την Ουρουγουάη ενώνονται επάνω στο πεζοδρόμιο, με την Βραζιλία να είναι στα αριστερά και την Ουρουγουάη στα δεξιά.
Σύνορα Γερμανίας – Τσεχίας
Η θέα εκεί ψηλά είναι απλά εκπληκτική και πιο πολύ μου θυμίζει μέρος της ταινίας του Lord Of The Rings παρά για σύνορα χωρών.
Σύνορα Νεπάλ – Κίνας
Ναι πολύ καλά κατάλαβες, τα σύνορα μεταξύ του Νεπάλ και της Κίνας περνούν ακριβώς πάνω από το Έβερεστ. Οπότε προφανώς δεν φυλάσσονται.
Σύνορα Σουηδίας – Φιλανδίας
Όχι μόνο δεν υπάρχουν φρουροί με όπλα εδώ, αλλά μπορεί ο καθένας να πάει να παίξει γκολφ ενώ κινείται και στις δύο αυτές χώρες.
Σύνορα Γερμανίας – Ολλανδίας
Τα σύνορα ανάμεσα σε Γερμανία και Ολλανδία περνάνε μέσα από το επιχειρηματικό κέντρο Eurode και γι αυτό έχει χρησιμοποιηθεί η μεταλλική γραμμή για να τα ξεχωρίζουν.
Σύνορα Καναδά – Ηνωμένων Πολιτειών
Τα σύνορα μεταξύ του πανέμορφου Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών περνούν μέσα από την πόλη Derby Line και πιο συγκεκριμένα μέσα και από τα κτίρια της.
Σύνορα Ρωσίας – Αμερικής
Στην ουσία, την Ρωσία με την Αμερική τις χωρίζει ένα νησί το οποίο είναι μόλις 35 χιλιόμετρα μακριά από την Τσουκότκα και την Αλάσκα.
Σύνορα Αργεντινής – Βραζιλίας – Παραγουάης
Εδώ τώρα αντί για δύο οι χώρες που συνορεύουν είναι τρεις. Η Αργεντινή είναι στα αριστερά, η Βραζιλία στα δεξιά και φυσικά η Παραγουάη στη μέση.
Σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας
Αυτά δεν είναι σύνορα αλλά ένα έργο τέχνης. Βασικά είναι και τα δύο και ο δημιουργός αυτής της υπέροχης ιδέας είναι ο Πολωνός καλλιτέχνης Jarosław Koziara.
Σύνορα Βελγίου – Ολλανδίας
Φαντάσου να θες να πας για καφέ στο συγκεκριμένο σημείο και να μπαίνεις στην καφετέρια από το Βέλγιο και να βγαίνεις στην Ολλανδία. Αλήθεια, τι check-in κάνεις εκεί;;
Σύνορα Νορβηγίας – Σουηδίας
Αν κοιτάξεις ευθεία στην εικόνα θα δεις ότι η πίστα αυτή είναι η διαχωριστική γραμμή της Νορβηγίας από την Σουηδία. Οπότε αυτός στο κέντρο έχει από ένα πόδι σε κάθε χώρα;