Πόσες φορές έχεις επισκεφθεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ή τον ζωολογικό κήπο της Θεσσαλονίκης; Εκεί όπως είναι λογικό τα ζώα βρίσκονται μέσα σε κλουβιά, ώστε να μπορεί ο κόσμος να θαυμάζει την άγρια και σπάνια ομορφιά τους. Στην Κίνα όμως μια τεράστια έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες του ζωολογικού της πόλης Τσονγκκίνγκ.
Ο τρόπος που ξεναγούν τον κόσμο είναι πολύ διαφορετικός σε σχέση με αυτά που έχουμε συνηθίσει, όχι μόνο εμείς αλλά και όλες οι υπόλοιπες χώρες. Είναι πιο άμεσος και σίγουρα κάνει όλους τους επισκέπτες να σκεφτούν περισσότερο και την ζωή που κάνουν τα άγρια ζώα. Τι το διαφορετικό συνέβη όμως;
Δες επίσης: Ινδονησία: Αντικαθιστά τους φύλακες με κροκόδειλους! Δείτε γιατί..
Έκλεισαν τους επισκέπτες του ζωολογικού κήπου σε κλουβιά και ελευθέρωσαν τα ζώα
Ο εν λόγο ζωολογικός κήπος είναι ο Lehe Ledu Wildlife Zoo, κατά την επίσκεψη του οποίου οι επισκέπτες πληρώνουν για να αλλάξουν θέση με τα άγρια ζώα που υπάρχουν εκεί. Ναι και όμως, μπαίνουν κανονικά στα κλουβιά, τα οποία φυσικά κλειδώνονται και από έξω τους περιτριγυρίζουν τεράστιες τίγρης και λιοντάρια, ακόμη και αρκούδες.
Με αυτόν τρόπο, δίνεται η μοναδική ευκαιρία στους επισκέπτες να δουν από απόσταση αναπνοής μερικά από τα πιο άγρια ζώα που υπάρχουν στον κόσμο, ενώ επίσης μπορούν και να τους δώσουν να φάνε από το χέρι τους, από μία σχισμή που υπάρχει στην κορυφή του κλουβιού, χωρίς να έχουν τον φόβο ότι θα τους επιτεθούν.
Βέβαια, με το να βρίσκονται μέσα στα κλουβιά παίρνουν και μια ιδέα για το πως είναι να είσαι κλειδωμένος σε ένα μέρος χωρίς να υπάρχει τρόπος να βγεις, έστω και αν η διάρκεια που βρίσκονται στα κλουβιά δεν είναι και πολύ μεγάλη, καθώς επίσης τους κάνει και να σκεφτούν και την πλευρά τον ζώων που το βιώνουν αυτά καθημερινά.
Για την ασφάλεια τους όμως, επάνω στο κλουβί υπάρχουν δεμένα κομμάτια νωπού κρέατος, σε περίπτωση που κάποιο από τα ζώα πεινάσει, αλλά και με σκοπό να ακολουθούν το όχημα για να βρίσκεται ο κόσμος σε στενή επαφή μαζί τους. Φυσικά η εμπειρία για όλους τους, όπως δήλωσαν και κατά την έξοδο τους, ήταν πρωτόγνωρη.
Δεν συμβαίνει όμως πρώτη φορά κάτι τέτοιο, καθώς και το 2013 είδαμε έναν ζωολογικό κήπο να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Αυτός ο ζωολογικός ήταν ο Orana Wildlife Park, ο οποίος βρίσκεται στο Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, με την διαφορά ότι μέσα στο κλουβί βρίσκονταν και οι φύλακες οι οποίοι τάιζαν τα ζώα.