Όλοι μας γνωρίζουμε τον Άλμπερτ Αϊνστάιν σαν την ιδιοφυΐα που έφερε την επανάσταση στην φυσική, για το ταλέντο του στην μουσική και πιο συγκεκριμένα στο βιολί, αλλά και για τα ατίθασα του μαλλιά.
Αυτά όμως είναι μόνο όσα μας επέτρεψαν να μάθουμε για τον συγκεκριμένο επιστήμονα, πόσα πράγματα υπάρχουν ακόμη που δεν ξέρουμε για εκείνον;
Στην λίστα που ακολουθεί μπορείς να βρεις μερικές αρκετά σημαντικές πληροφορίες, που δεν τις φανταζόμασταν καν!
Δες επίσης: Οι φωτογράφοι πίσω από 8 ιστορικές φωτογραφίες!
Τι δεν γνωρίζουμε για τον Albert Einstein
5. Άργησε πολύ να μιλήσει
Ο Αϊνστάιν άργησε πολύ να μιλήσει κατά την παιδική του ηλικία και έπειτα μέχρι την ηλικία των 7 έλεγε μόνο λίγες λέξεις. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αφοσίωσή που έδειξε στην φυσική, το μουσικό του ταλέντο στο βιολί και μερικούς ακόμη παράγοντες έχουν οδηγήσει πολλούς ειδικούς στο να θεωρούν ότι είχε σύνδρομο Asperger.
Το Σύνδρομο Άσπεργκερ είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού, η οποία επηρεάζει την λεκτική επικοινωνία και την ανάπτυξη της συμπεριφοράς των παιδιών.
Γι’ αυτόν τον λόγο και ο Thomas Sowell, ο οποίος ήταν ο οικονομολόγος και συντάκτης του Stanford επινόησε τον όρο «σύνδρομο του Einstein». O συγκεκριμένος όρος αφορά τους μη-αυτιστικούς προικισμένους ανθρώπους οι οποίοι αργούν να μιλήσουν.
4. Δεν ήταν κακός μαθητής
Στην πραγματικότητα, διέπρεψε στη φυσική αλλά και τα μαθηματικά από πολύ μικρή ηλικία και σπούδασε λογισμό, όταν ήταν μόλις 12 ετών.
Όσο για το ότι είπαν πως απέτυχε στο τεστ των μαθηματικών, πιθανώς αυτή η φήμη κυκλοφόρησε όταν μια χρονιά στο σχολείο του αποφάσισαν να αντιστρέψουν το σύστημα βαθμολόγησης, μετατρέποντας την αξία του Α σε F και το ανάποδο.
3. Ήταν συν εφευρέτης ενός ψυγείου
Tο 1926 βοήθησε τον ουγγρικής καταγωγής φυσικό Léo szilárd στο στο να σχεδιάσει μία νέου είδους για τότε συσκευή, ένα ψυγείο που το μόνο που χρειαζόταν ήταν η αμμωνία, το βουτάνιο και το νερό, αλλά και μια πηγή θερμότητας.
Τελικά η πατέντα τους κυκλοφόρησε το 1930 και αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι τα υγρά έβραζαν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, όταν βρίσκονταν εκτεθιμένα σε χαμηλότερες ατμοσφαιρικές πιέσεις.
2. Του προσφέρθηκε η προεδρία του Ισραήλ
Ο Αϊνστάιν ήταν γνωστός και για τις πολιτικές του σκέψεις, μιας και ήταν ένας δια βίου ειρηνιστής, εκτός βέβαια από όταν ήρθε αναγκάστηκε να ταχθεί με τις αμυντικές δυνάμεις εναντίον των Ναζί.
Επιπλέον, όταν συνειδητοποίησε ότι οι επιστήμονες της ναζιστικής Γερμανίας εργαζόντουσαν επάνω σε πυρηνικές αλυσιδωτές αντιδράσεις με βόμβες, έγραψε μια επιστολή προς τον Πρόεδρο Ρούζβελτ προτρέποντας την κυβέρνηση της Αμερικής να συντονίσει τη δική του έρευνα στην περιοχή.
Παρ ‘όλα αυτά, η εξίσωση του E = mc2 ήταν άκρως απαραίτητη για τις επιτυχημένες προσπάθειές που έγιναν για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας.
Το 1952 λοιπόν, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Ντέιβιντ Μπεν Γκουριόν του προσέφερε την προεδρία του νεοσύστατου κράτους του Ισραήλ, όμως εκείνος αρνήθηκε ευγενικά.
1. Έκλεψαν τα μάτια και το μυαλό του
Το σώμα του προοριζόταν για αποτέφρωση και οι στάχτες του ήθελε να διασκορπιστούν κρυφά, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα τα γίνεται χαμός στον τάφο του από τους θαυμαστές του.
Αλλά όταν ο παθολόγος Thomas Harvey μπήκε στο νεκροτομείο του Princeton στις 18 Απρίλη του 1955, δήλωσε ότι ήθελε να μελετήσει τον εγκέφαλο του και το έκανε χωρίς να πάρει κάποια άδεια.
Αφαίρεσε επίσης τα μάτια του και τα έδωσε στον οφθαλμίατρο του μεγάλου φυσικού, τον Henry Adams. Αν και τον κυνήγησαν δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν τον εγκέφαλο του τον οποίο τον είχε τεμαχίσει.
>> Δες όλα τα άρθρα από τα Διάφορα!