Το φαινόμενο selfie στις μέρες μας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αρχίζουν να ασχολούνται μαζί του και αρκετά μεγάλα Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο, δημοσιεύοντας σχετικές έρευνες. Η τελευταία και μεγαλύτερη έρευνα λοιπόν, μας έρχεται από το Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης, με την οποία ήθελαν να δείξουν πως είναι κάτι περισσότερο από μια ναρκισσιστική τάση.
Τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο Computers in Human Behavior, το οποίο είναι ένα περιοδικό που ασχολείται με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την τεχνολογία, βασισμένο στην ψυχολογία. Η ανάλυση λοιπόν που έγινε, αφορούσε την προσωπικότητα όσων βγάζουν σέλφι φωτογραφίες.
Δες επίσης: Ποιο είναι το συναισθηματικό σου I.Q. (E.Q);
Έρευνα: Δες τι δείχνει η selfie σου για την προσωπικότητα σου
Οι ερευνητές ζήτησαν από μια ομάδα 123 ατόμων, που χρησιμοποιούσαν ένα Κινέζικο blog, το Sina Weibo, να τους στείλουν τέτοιου είδους φωτογραφίες τους και έπειτα να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο, με ερωτήσεις για τον χαρακτήρα τους.
Εξετάστηκε ο τρόπος με τον οποίο πόζαραν στις φωτογραφίες, μέχρι και το πως κρατούσαν την κάμερα κατά την λήψη τους. Ποια ήταν όμως τα αποτελέσματα;
Έπειτα, από την έρευνα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι έκαναν το περιβόητο “duckface” που είναι και το πιο σύνηθες, είναι συναισθηματικά ασταθείς χαρακτήρες και ενδεχομένως, νευρωτικοί, ενώ οι πιο ευσυνείδητοι που ανησυχούν για την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, τείνουν να κρύβουν την τοποθεσία στην οποία τραβήχτηκε η photo.
Επιπλέον, όσοι ήταν πιο ευχάριστοι χαρακτήρες συνήθιζαν να κρατούν την κάμερα τους πιο χαμηλά και εκείνοι που ήταν πιο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες συχνά χαμογελούσαν έντονα.
Στην συνέχεια, ζήτησαν από άλλους φοιτητές που δεν γνώριζαν τις απαντήσεις, να αξιολογήσουν τα άτομα που βρίσκονταν στην κάθε σέλφι, οι οποίοι όμως το μόνο χαρακτηριστικό που μπόρεσαν να βρουν σωστά, σε σχέση με τα αποτελέσματα των ερευνητών, αφορούσε την εξωστρέφεια και την κοινωνικότητα τους.
Δες Επίσης: Πως να βγάλεις μια καλή Selfie;
[adrotate banner=”12″]Εσύ σε ποια κατηγορία ανήκεις και κατά πόσο ισχύουν τα ευρήματα του πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης για σένα;