6 Τρόποι που θα σε βοηθήσουν να βρεις δουλειά!

Το να είσαι άνεργος αυτό τον καιρό αποτελεί μια κατάσταση που δυστυχώς τη συναντάμε παντού γύρω μας. Με τα νέα μέτρα και τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη, είναι αρκετά δύσκολο να βρεις δουλειά κι αν τη βρεις οι πιθανότητες να την αποκτήσεις μπορεί να είναι ελάχιστες μιας και όπως είπαμε οι άνεργοι είναι πάρα πολλοί. Υπάρχουν, όμως, 6 τρόποι που μπορούν να σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις αυτή τη θέση που τόσο επιθυμείς.

 

Πως να βρεις δουλειά!

 

1. Βελτίωσε το βιογραφικό σου

resume

Το πρώτο πράγμα που βλέπουν οι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις είναι το βιογραφικό σου. Θέλεις να αφήσεις την καλύτερη εντύπωση. Είναι αλήθεια ότι οι εργοδότες ξοδεύουν λιγότερο από ένα λεπτό κοιτώντας το βιογραφικό σου (εκτός κι αν τους τραβήξεις την προσοχή). Δες παρακάτω μερικά πράγματα που πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις:

1. Μην στείλεις βιογραφικό το οποίο έχεις κάνει για κάποια άλλη θέση. Πολλά βιογραφικά απευθύνονται σε κάποια άλλη θέση (συχνά σε κάποιο τομέα εντελώς άσχετο). Φαίνεται σαν το βιογραφικό σου να το είχες φτιάξει για να κάνεις αίτηση για αυτή τη θέση και δεν σε ένοιαζε μετά να το ανανεώσεις για να το στείλεις σε μια άλλη δουλειά.

2. Βάλε κάποιον που ξέρει καλή γραμματική να σου ελέγξει το βιογραφικό. Σε πολλές περιπτώσεις τα βιογραφικά έχουν πολλά ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη με αποτέλεσμα οι εργοδότες να τα απορρίπτουν.

3. Χρησιμοποίησε σύντομες προτάσεις, περιγραφικές λέξεις, να είσαι ξεκάθαρος και να μην λες ψέματα. Γενικά προσπάθησε να πουλήσεις τον εαυτό σου όσο καλύτερα γίνεται αλλά μην το παρακάνεις.

4. Μην στείλεις βιογραφικό για μια θέση για την οποία δε διαθέτεις τα ανάλογα προσόντα. Η εξαίρεση μπορεί να είναι σε περίπτωση που έχεις 9/10 προσόντα. Απλά, ενημέρωσε τους κάπου ότι έχει 9 μόνο προσόντα (πες, επίσης, ποιο προσόν δεν έχεις). Αν ενδιαφέρονται, θα επικοινωνήσουν μαζί σου.

5. Δώσε τουλάχιστον 2 ή 3 συστατικές αναφορές αξιόπιστων ανθρώπων και φρόντισε να συμπεριλάβεις τα τηλέφωνα τους. Επίσης, τηλεφώνησε τα άτομα που αναφέρεις από πριν για να ζητήσεις την άδεια τους και να βεβαιωθείς ότι ενημερώνονται για το γεγονός ότι τους αναφέρεις στο βιογραφικό σου. Αυτό θα τους δώσει και τη δυνατότητα να σκεφτούν τα καλύτερα πράγματα για εσένα.

6. Χρησιμοποίησε μια επαγγελματική διεύθυνση email. Δημιούργησε μια καινούρια αν αυτή που ήδη έχεις δεν είναι κατάλληλη.

7. Φρόντισε το βιογραφικό σου να είναι λιγότερο από 2 σελίδες εκτός αν είναι κάποια δουλειά που απαιτεί περισσότερες λεπτομέρειες.

Δες εδώ πως να φτιάξεις το σωστό βιογραφικό σημείωμα!

 

2. Διατήρησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης “καθαρά”

social media

Κι όμως, πριν στείλεις το βιογραφικό σου σε οποιοδήποτε εργοδότη, φρόντισε τα μέσα της κοινωνικής σου δικτύωσης να είναι ευπαρουσίαστα. Τι πρέπει να σβήσεις;

  • Αισχρή γλώσσα
  • Φωτογραφίες σου από κάποιο πάρτι ή από μια βραδιά έξω με ποτά
  • Εσένα να τζογάρεις
  • Πρόστυχες φωτογραφίες/selfies όπου είσαι απρεπώς ντυμένος
  • Γενικά, οτιδήποτε θα έκανε ένα άλλο άτομο να αναρωτηθεί για το πόσο είσαι αξιόπιστος ή/και επαγγελματίας.

Πολλοί συχνά οι εργοδότες κάνουν μια γρήγορη αναζήτηση στην Google για κάθε ένα άτομο που τους αρέσει το βιογραφικό τους. Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ατόμων που ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά και όταν δεις τα μέσα κοινωνικής τους δικτύωσης έχουν 20 ή και 100 φωτογραφίες όπου φαίνονται να διασκεδάζουν σε τρελό βαθμό και/ή αρκετά άσεμνα μηνύματα. Προσωπικά, δε θα έβαζα τέτοιες φωτογραφίες στο ίντερνετ, αλλά αν το έχεις ήδη κάνει, τότε καλό θα ήταν να τα σβήσεις.

 

3. Τηλεφώνησε αφού στείλεις το βιογραφικό σου

call back

Πολλά βιογραφικά μπορεί να χαθούν με αποτέλεσμα να μην φτάσουν ποτέ στα κατάλληλα χέρια. Αν δεν αναφέρεται κάτι στη δημοσίευση, θα σου πρότεινα να τηλεφωνήσεις αργότερα την ίδια μέρα ή την αμέσως επόμενη για να βεβαιωθείς ότι έχει φτάσει. Αν επικοινωνήσεις με τον υπεύθυνο μπορεί να έχεις περισσότερες πιθανότητες να σε καλέσουν για δουλειά.

 

4. Τι να κάνεις σε μια συνέντευξη

interview

Η ημέρα της συνέντευξης είναι πολύ σημαντική και θα έπρεπε να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός αν φτάσεις σε αυτό το σημείο. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να αποφύγεις 6 λάθη που κάνεις με τη στάση του σώματος  και να επικεντρωθείς στα βασικά.

1. Εμφανίσου στην ώρα σου. Ξεκίνα αρκετά νωρίτερα (μερικές φορές η κίνηση στους δρόμους μπορεί να είναι αφόρητη) αλλά μην μπεις μέσα στο κτίριο πολύ νωρίς. Πιστεύω ότι το να είσαι εκεί 7 λεπτά νωρίτερα είναι καλά.

2. Ντύσου σεμνά και καθαρά. Είναι αρκετά άβολο να παίρνεις συνέντευξη από κάποιον που έχει το πουκάμισο του ξεκούμπωτο ή κοντή φούστα. Δεν δίνει καλή εντύπωση αν οι άνδρες έχουν τσαλακωμένα ή λερωμένα ρούχα.

3. Άφησε το γκλαμουράτο στυλ. Εκτός κι αν πηγαίνεις για συνέντευξη για τη θέση μοντέλου ή κάτι παρόμοιο, χρησιμοποίησε μια λογική ποσότητα μακιγιάζ. Γενικά, οι εργοδότες δε θέλουν να προσλάβουν άτομα που θα αποσπούν το υπόλοιπο προσωπικό. Αν είσαι υπερβολικά όμορφη, θα έλεγα να ντυθείς ακόμη πιο σεμνά (ζιβάγκο, μακριά φούστα ή παντελόνι). Μάζεψε τα μαλλιά σου κοτσίδα ή φόρεσε γυαλιά. Και ανεξάρτητα από την εμφάνιση σου, μην φλερτάρεις με το προσωπικό όσο βρίσκεσαι εκεί.

4. Μην παραπονιέσαι και μην βρίσκεις δικαιολογίες. Η συνέντευξη είναι η ευκαιρία σου να μιλήσεις για τον εαυτό σου και να αποδείξεις ότι είσαι ο καλύτερος υποψήφιος. Προσπάθησε να δίνεις θετικές απαντήσεις, ειλικρινείς και λογικές σε μάκρος. Να τι πρέπει να κάνεις: Αν είσαι ντροπαλός, σκέψου τρόπους να χρησιμοποιήσεις 4 ή περισσότερες προτάσεις να απαντήσεις. Αν είσαι φλύαρος, έλεγξε τον εαυτό σου ώστε να μην πεις πάνω από 8 προτάσεις όταν απαντάς σε κάποια ερώτηση. Διατήρησε την οπτική επαφή, χαλάρωσε και να είσαι προσιτός.

 

5. Ενημερώσου για την εταιρεία

info on company

Ο εργοδότης σου μπορεί να εντυπωσιαστεί όταν δει ότι αφιέρωσες λίγο χρόνο να μάθεις κάποια πράγματα για την εταιρεία. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να το αναφέρεις 1-2 φορές. Ένας ομαλός τρόπος να το αναφέρεις χωρίς να φανεί ότι προσπαθείς να εντυπωσιάσεις  είναι να το αναφέρεις στο τέλος. Συχνά ο εργοδότης θα ρωτήσει “Έχεις καμία ερώτηση για εμένα;”. Σε αυτό το σημείο μπορείς να πεις “Έβλεπα το site σας και φαίνεται ότι ασχολείστε με ______. Αν με προσλαμβάνατε, θα συμμετείχα κι εγώ σε αυτό;” ή “Φαίνεται ότι η εταιρεία σας ειδικεύεται σε _______. Αυτό ακούγεται ενδιαφέρον. Πόσο καιρό ασχολείστε με αυτό;” Αυτό θα δείξει ότι παίρνεις πρωτοβουλίες και ενδιαφέρεσαι όντως για τη δουλειά.

 

6. Μόλις σε προσλάβουν, κάνε ότι μπορείς να κρατήσεις αυτή τη δουλειά.

work hard

Προσπάθησε να ξεκινήσεις, όταν σου πει ο εργοδότης σου. Μετά από αυτό (ακόμη και αν δεν το αναφέρει ο εργοδότης σου), σκέψου ότι οι πρώτες 30-60 ημέρες αποτελούν τη δοκιμαστική περίοδο. Είναι πιο εύκολο να σε απολύσουν τώρα (όταν είσαι νέος και εκπαιδευόμενος). Γι’ αυτό φρόντισε να δείξεις την καλύτερη σου συμπεριφορά. Να έρχεσαι στην ώρα σου. Να μην κάνεις τον άρρωστο. Να κρατάς σημειώσεις. Μάθε όσα περισσότερα μπορείς. Δώσε ότι καλύτερο μπορείς και είναι πιθανό να κρατήσεις αυτή τη δουλειά ακόμη περισσότερο. Αν σου φαίνονται όλα αυτά αστεία ή περίεργα, δες πως μπορείς να χάσεις τη δουλειά σου σε 10 δευτερόλεπτα και προσπάθησε να τα αποφύγεις όλα.

Τα Καλύτερα Casino
Novibet.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!

Betsson.gr

Βρες όλες τις προσφορές εδώ!